Visos prekės

Obuolių ir aviečių tyrė (be cukraus) (330 ml)

3.49

Obuolių ir aviečių tyrė – visiškai natūrali rankų darbo tyrė be kauliukų, pagaminta iš ekologiškai užaugintų obuolių ir aviečių. Be saldiklių. Puikiai tinka pirmosioms mažylių tyrelėms, ar tiems, kurie nevartoja cukraus ar stengiasi mažinti jo kiekį.

APIE PRODUKTĄ. Tai natūrali, švelnaus skonio tyrelė be pridėtinių saldiklių. Puikiai tinka mažyliams, kadangi pagaminta išskirtinai tik iš ekologiškai užaugintų žaliavų, pagaminta rankomis, taigi išsaugojome daugiau vitaminų.

Profilaktinis obuolių efektas – fenolio rūgštys, taip pat antioksidantai, stabdantys trombų susidarymą. Obuoliai užima antrąją vietą pagal antioksidantines savybes, pasirodo juos lenkia tik spanguolės. Didžiausia gydomoji obuolių galia – juose esantys stipriausi natūralūs, stipriai veikiantys sorbentai – pektinai. Šios medžiagos obuoliuose daugiau nei kituose vaisiuose ar uogose. Medicininiais tyrimais nustatyta, kad pektinas iš virškinamojo trakto šalina bakterijas ir sunkiuosius metalus, reguliuoja cholesterolio kiekį kraujyje. Epidemiologiniai tyrimai parodė ryšį tarp obuolių vartojimo ir kai kurių vėžio rūšių, širdies bei kraujagyslių ligų, astmos ir diabeto sumažėjimo.
Obuoliuose yra daug geležies. Obuolių valgymas atvirkščiai susijęs su astma (kuo daugiau obuolių, tuo mažesnė astma). Obuoliai susiję su mažesne diabeto rizika.

Obuoliuose yra pektino, vertingo šaltinio tirpiųjų skaidulų, kurios gali sumažinti blogojo cholesterolio (MTL) kiekį ir padėti reguliuoti cukraus kiekį kraujyje. Cukrų iš obuolių gauname su 5 g skaidulų ir turtingu maistinių medžiagų deriniu, labai skirtingu nuo daug fruktozės turinčio kukurūzų sirupo, naudojamo pasaldyti visą bevertį maistą. Viename tyrime dr. Silvina Lotito iš Linuso Paulingo instituto netgi teigia, kad obuoliuose esanti fruktozė gali būti atsakinga už dalį jų teikiamos naudos sveikatai.

Avietėse yra daug naudingųjų medžiagų, reikalingų normaliai organizmo veiklai. Taip pat daug fruktozės, sacharozės, ląstelienos, pektinų, organinių rūgščių, mineralinių medžiagų: natrio, kalio, kalcio, magnio, fosforo, geležies, taip pat vitaminų B1, B2, PP, C bei karotino. Dėl tokios vertingų medžiagų ir vitaminų gausos, avietės vadinamos vienomis vertingiausių uogų.
Vitaminai C, PP, B1, B2. Dėl didelės vitamino C koncentracijos, paprastoji avietė tinka peršalimo ligoms gydyti, sergant gripu, angina. Pasižymi priešuždegiminiu ir priešbakteriniu poveikiu.

SUDĖTINĖS DALYS: obuoliai, avietės.

LAIKYMO SĄLYGOS: Laikyti sausoje vietoje,  +5 – +25 °C temp.

GALIOJIMO DATA:  žiūrėti  ant pakuotės

GAMINTOJAS: G. Sakalauskienės ūkis , Žalgirių k, Ukmergės r., Lietuva.

KIEKIS: 330 ml

Kategorija: