€3.50
Naminiai krienai – pakankamai aštrūs, pagardinti svarainių, burokėlių sultimis.
Pompėjoje rastos freskos su krienų atvaizdais. Krienus aprašė ir Plinijus Vyresnysis savo “Gamtos istorijoje“. Tikriausiai neveltui.
Neturime
APIE PRODUKTĄ: naminiai krienai, pagardinti burokėliais, užtektinai aštrūs, puikiai tinkantys naminėms improvizacijoms.
Krienai laikomi itin vertinga daržove. Vitamino C kiekiu krienai nusileidžia erškėtrožei ir juodiesiems serbentams, tačiau lenkia visus citrusinius vaisius. Šie šakniavaisiai vitamino C turi beveik tris kartus daugiau (iki 200 mg) nei citrinos. Tai gerokai pranoksta žmogui rekomenduojamą paros normą, kuri yra 50–100 mg.
Krienuose apstu kalio, kalcio, sieros, geležies ir kitų mineralinių medžiagų. Aštrų skonį ir aromatą lemia ypatingas komponentas – sinigrinas. Krienai taip pat turi ir fitoncidų – augalinių antibiotikų, kurie padeda kovoti su infekcijomis.
SUDĖTINĖS DALYS: krienai, vanduo, svarainių sultys, druska, burokėlių sultys, cukrus (kilmės šalis – ES žemės ūkis).
LAIKYMO SĄLYGOS: laikyti sausoje vietoje, +5 – +25 °C temp.
GALIOJIMO DATA: žiūrėti ant pakuotės.
GAMINTOJAS: G. Sakalauskienės ūkis , Žalgirių k, Ukmergės r., Lietuva.
KIEKIS: 210 ml