Visos prekės

Ekologiškas juodųjų serbentų sirupas (300 ml)

3.99

Skani, natūrali, rankų darbo ir visiškai ekologiška juodųjų serbentų uogienė – saldi, bet ne per saldi, su burnoje tirpstančia rūgštele.

APIE PRODUKTĄ:   ekologiškų juodųjų serbentų  sirupas puikiai tinka gardžiai ir sveikai kiek rūgštoku šiltu arbata. . Puikiai tinka jogurtams, blynams, kepiniams, pyragams, “limonadams”, košėms ir kitiems paskaninimams.

Juodojo serbento uogose (o ypač ekologiškose iš kurių ir gaminame šią uogienę) kaupiasi vitaminai C (0,1-0,6 %), P (0,4-0,5 %), B1 (0,02-0,08 mg %), E (iki 0,90 mg %), K (1,5-1,8 mg %), B2, folio rūgštis, PP, karotinas (2,0-3,0 mg %), sacharidai(1,5-6,0 %), pektinai(0,3-1,0 %), organinės rūgštys: citrinų, obuolių, gintaro, salicilo, fosfato, vyno; raugai(0,4-0,5 %), fitoncidai, mineralinės medžiagos: kalis, natris, kalcis, magnis, fosforas, geležis. Lapuose vitamino C kiekis mažiau svyruoja(0,12-0,37 %). Juose yra raugų(iki 8,0 %), eterinio aliejaus(iki 0,6 %), organinių rūgščių, mineralinių medžiagų. Lyginant su kitais vitaminingaisiais Lietuvos augalais, juodųjų serbentų ir erškėčių uogose yra daugiausia vitamino C. Serbentuose palyginti daug yra ir B grupės vitaminų bei provitamino A.

SUDĖTINĖS DALYS: ekologiški juodieji serbentai 50 proc,  cukrus 50 proc.

LAIKYMO SĄLYGOS: laikyti sausoje vietoje, +5 – +25 °C temp.

GALIOJIMO DATA:  žiūrėti  ant pakuotės

GAMINTOJAS: G. Sakalauskienės ūkis , Žalgirių k, Ukmergės r., Lietuva.

KIEKIS: 300 ml

Kategorija: