€1.99
Šaldyti ekologiškai užauginti žiediniai kopūstai – paruošti naudojimui, puikiai tiks troškiniams, apkepams, sriuboms ir kitiems patiekalams gaminti.
Žiedinis kopūstas pasižymi daugeliu naudingų žmogaus organizmui savybių: jį valgant, galima sumažinti vėžinių susirgimų, širdies ir smegenų veiklos sutrikimų riziką. Ši baltoji daržovė padeda virškinimui, toksinų šalinimui, geležies pasisavinimui.
APIE PRODUKTĄ. Šaldyti ekologiškai užauginti žiediniai kopūstai – tai vertinga daržovė, papildanti mitybą didele įvairove antioksidantų ir vitaminų, yra puikus skaidulų, mineralų šaltinis. Manoma, kad bastutinių šeimos augalai, o tarp jų ir žiedinis kopūstas – daugiausia fenolio junginių (stiprių natūralių antioksidantų) turintys maisto produktai, todėl ši daržovė nusipelno garbingos vietos mūsų mitybos racione.
Žiedinis kopūstas pasižymi daugeliu naudingų žmogaus organizmui savybių: jį valgant, galima sumažinti vėžinių susirgimų, širdies ir smegenų veiklos sutrikimų riziką. Ši baltoji daržovė padeda virškinimui, toksinų šalinimui, geležies pasisavinimui.
Žiediniuose kopūstuose randami mikroelementai, veikiantys kaip antioksidantai: beta-karotenas, beta-kriptoksantinas, kofeino rūgštis, cinamono rūgštis, ferulo rūgštis, kvercetinas, rutinas. Visos šios medžiagos mažina oksidacinio streso poveikį ir apsaugo ląsteles.
Valgydami žiedinį kopūstą gaunate vitamino K, vitamino C, omega-3 riebiųjų rūgščių, tai padeda apsaugoti arterijas ir kraujagysles nuo apnašų kaupimosi, taip palaikant normalų kraujo spaudimą ir cholesterolio kiekį.
B grupės vitaminai, kurių gausu žiediniuose kopūstuose, pripažįstami kaip smegenų veiklai ir vystymuisi būtinos medžiagos, suaugusiam organizmui ši daržovė naudinga užkertant kelią atminties sutrikimams.
SUDĖTINĖS DALYS: ekologiški žiediniai kopūstai, 100 proc.
LAIKYMO SĄLYGOS: -18 °C temp.
GALIOJIMO DATA: žiūrėti ant pakuotės
GAMINTOJAS: G. Sakalauskienės ūkis , Žalgirių k, Ukmergės r., Lietuva.
KIEKIS: 500 g