Visos prekės

Obuolių ir j. serbentų tyrė (be cukraus) (330 ml)

3.49

Obuolių ir juodųjų serbentų tyrė – visiškai natūrali rankų darbo tyrė be kauliukų, pagaminta iš ekologiškai užaugintų obuolių ir juodųjų serbentų uogų. Be saldiklių. Puikiai tinka pirmosioms mažylių tyrelėms, ar tiems, kurie nevartoja cukraus ar stengiasi mažinti jo kiekį.

APIE PRODUKTĄ. Tai natūrali, švelnaus skonio tyrelė be pridėtinių saldiklių. Puikiai tinka mažyliams, kadangi pagaminta išskirtinai tik iš ekologiškai užaugintų žaliavų, pagaminta rankomis, taigi išsaugojome daugiau vitaminų.

Profilaktinis obuolių efektas – fenolio rūgštys, taip pat antioksidantai, stabdantys trombų susidarymą. Obuoliai užima antrąją vietą pagal antioksidantines savybes, pasirodo juos lenkia tik spanguolės. Didžiausia gydomoji obuolių galia – juose esantys stipriausi natūralūs, stipriai veikiantys sorbentai – pektinai. Šios medžiagos obuoliuose daugiau nei kituose vaisiuose ar uogose. Medicininiais tyrimais nustatyta, kad pektinas iš virškinamojo trakto šalina bakterijas ir sunkiuosius metalus, reguliuoja cholesterolio kiekį kraujyje. Epidemiologiniai tyrimai parodė ryšį tarp obuolių vartojimo ir kai kurių vėžio rūšių, širdies bei kraujagyslių ligų, astmos ir diabeto sumažėjimo.
Obuoliuose yra daug geležies. Obuolių valgymas atvirkščiai susijęs su astma (kuo daugiau obuolių, tuo mažesnė astma). Obuoliai susiję su mažesne diabeto rizika.

Obuoliuose yra pektino, vertingo šaltinio tirpiųjų skaidulų, kurios gali sumažinti blogojo cholesterolio (MTL) kiekį ir padėti reguliuoti cukraus kiekį kraujyje. Cukrų iš obuolių gauname su 5 g skaidulų ir turtingu maistinių medžiagų deriniu, labai skirtingu nuo daug fruktozės turinčio kukurūzų sirupo, naudojamo pasaldyti visą bevertį maistą. Viename tyrime dr. Silvina Lotito iš Linuso Paulingo instituto netgi teigia, kad obuoliuose esanti fruktozė gali būti atsakinga už dalį jų teikiamos naudos sveikatai.

Juoduosiuose serbentuose yra gausu vitaminų A, B5, B6, B1 ir E. Tačiau jie labiausiai pasižymi vitaminu C. Juoduosiuose serbentuose yra keturiskart daugiau vitamino C nei apelsinuose. Antioksidantų šiose uogose yra dvigubai daugiau nei mėlynėse. Vitamine C esančios GLA ir linolo rūgštis gali pagelbėti gydant išsausėjusias akis. Juoduosiuose serbentuose gausu abiejų šių komponentų.

Juodieji serbentai ne tik pasižymi vitamino C gausa, bet ir daugybe antioksidantų bei antocianinų. Jie gali padėti sustiprinti imuninę sistemą ir palengvinti gripo simptomus. Juoduosiuose serbentuose gausu kalio ir GLA, kurie taip pat padeda sureguliuoti kraujospūdį. GLA didina širdies ląstelių atsparumą.

SUDĖTINĖS DALYS: obuoliai, juodieji serbentai.

LAIKYMO SĄLYGOS: Laikyti sausoje vietoje,  +5 – +25 °C temp.

GALIOJIMO DATA:  žiūrėti  ant pakuotės

GAMINTOJAS: G. Sakalauskienės ūkis , Žalgirių k, Ukmergės r., Lietuva.

KIEKIS: 330 ml

Kategorija: