Visos prekės

Obuolių ir braškių tyrė (be cukraus) (330 ml)

3.49

Obuolių ir braškių tyrė – visiškai natūrali rankų darbo tyrė be kauliukų, pagaminta iš ekologiškai užaugintų obuolių ir braškių. Be saldiklių. Puikiai tinka pirmosioms mažylių tyrelėms, ar tiems, kurie nevartoja cukraus ar stengiasi mažinti jo kiekį.

APIE PRODUKTĄ. Tai natūrali, švelnaus skonio tyrelė be pridėtinių saldiklių. Puikiai tinka mažyliams, kadangi pagaminta išskirtinai tik iš ekologiškai užaugintų žaliavų, pagaminta rankomis, taigi išsaugojome daugiau vitaminų.

Profilaktinis obuolių efektas – fenolio rūgštys, taip pat antioksidantai, stabdantys trombų susidarymą. Obuoliai užima antrąją vietą pagal antioksidantines savybes, pasirodo juos lenkia tik spanguolės. Didžiausia gydomoji obuolių galia – juose esantys stipriausi natūralūs, stipriai veikiantys sorbentai – pektinai. Šios medžiagos obuoliuose daugiau nei kituose vaisiuose ar uogose. Medicininiais tyrimais nustatyta, kad pektinas iš virškinamojo trakto šalina bakterijas ir sunkiuosius metalus, reguliuoja cholesterolio kiekį kraujyje. Epidemiologiniai tyrimai parodė ryšį tarp obuolių vartojimo ir kai kurių vėžio rūšių, širdies bei kraujagyslių ligų, astmos ir diabeto sumažėjimo.
Obuoliuose yra daug geležies. Obuolių valgymas atvirkščiai susijęs su astma (kuo daugiau obuolių, tuo mažesnė astma). Obuoliai susiję su mažesne diabeto rizika.

Obuoliuose yra pektino, vertingo šaltinio tirpiųjų skaidulų, kurios gali sumažinti blogojo cholesterolio (MTL) kiekį ir padėti reguliuoti cukraus kiekį kraujyje. Cukrų iš obuolių gauname su 5 g skaidulų ir turtingu maistinių medžiagų deriniu, labai skirtingu nuo daug fruktozės turinčio kukurūzų sirupo, naudojamo pasaldyti visą bevertį maistą. Viename tyrime dr. Silvina Lotito iš Linuso Paulingo instituto netgi teigia, kad obuoliuose esanti fruktozė gali būti atsakinga už dalį jų teikiamos naudos sveikatai.

Braškėse gausu antioksidantų. Jos yra puikus vaistas nuo širdies ir kraujagyslių ligų – gerina širdies darbą – kraujagyslės tampa elastingesnės, sumažėja kraujospūdis. Mažina riziką susirgti vėžiu, pristabdo senėjimą. e. Antioksidantai taip pat žinoma, stiprina imuninę sistemą ir padeda apsisaugoti nuo ligų, pavyzdžiui, šalčio ir gripo.

Braškėse ir žemuogėse yra daug kalio, mineralų, kurie padeda reguliuoti elektrolitų kiekį, sumažinta riziką dėl širdies priepuolių ir insulto. Braškėse gausu folatų, tai pagrindinis komponentas raudonųjų kraujo kūnelių gamybai. Jos turi daug vitamino C kurio daugiau nei citrusiniuose vaisiuose. 100 gr. braškių jo turi daugiau nei būtina paros norma.Labai naudingos kovojant su kaikuriomis vėžio formomis, taip pat padeda kovoti su cholesterolio kiekiu. Braškėse ir žemuogėse yra B2, B5, B6, vitamino K. Braškė turi daug folio rūgšties (vitamino B 9) – kuri gerina atmintį. Braškėse taip pat yra omega riebiosios rūgštys. Braškėse esantys, mikroelementai – geležis, kalis, kalcis, magnis stiprina širdį, kaulus, dantis bei nervų sistemą.

SUDĖTINĖS DALYS: obuoliai, braškės.

LAIKYMO SĄLYGOS: Laikyti sausoje vietoje,  +5 – +25 °C temp.

GALIOJIMO DATA:  žiūrėti  ant pakuotės

GAMINTOJAS: G. Sakalauskienės ūkis , Žalgirių k, Ukmergės r., Lietuva.

KIEKIS: 350 ml

Kategorija: