Visos prekės

Ekologiški raudonieji serbentai (šaldyti) (500 g)

2.49

Šaldyti ekologiški raudonijei serbentai – rūgštoka ir labai vitamininga uoga, pasižymi dideliu naudingųjų medžiagų kiekiu. Raudonieji serbentai reikalingi raudonųjų kraujo kūnelių susidarymui, pagerinti kraujotakai, odos, plaukų, kaulų būklei, virškinimo veiklai, jie turi medžiagų, kurie suaktyvina antioksidantus.

APIE PRODUKTĄ. Šaldyti ekologiški raudonieji serbentai, tai rūgštoka, tačiau labai naudinga  uoga. Raudonuosius serbentuose yra kalio, vitamino C, vitamino K, magnio, geležies ir kitų vertingų medžiagų.

Raudonuosiuose serbentuose yra kur kas daugiau vitamino C nei, pavyzdžiui, citrinose, žemuogėse ar net apelsinuose. Kad patenkintumėte vitamino C poreikį, kasdien reikėtų suvalgykite maždaug po 100–150 g uogų. Taip pat, raudonuose serbentuose yra vitaminų A, E, P, B1, fosforo, karotino (net daugiau negu juoduosiuose serbentuose), seleno, magnio, vario, mangano. Gausu, kraujagyslių sistemai reikalingos geležies, teigiamai širdies darbą veikiančio kalio, padedančio iš organizmo pašalinti nereikalingus skysčius.

Raudonųjų serbentų rekomenduojama valgyti diabetu, širdies ir kraujagyslių ligomis. Vitaminai C ir P stiprina kraujagyslių ir kapiliarų sieneles. Raudonieji serbentai vertinami dėl medžiagos vadinamos oksikumarinais, kuri atlieka svarbiausią vaidmenį normalizuojant kraujo krešėjimą. Pektinai, esantys raudonuose serbentuose, suriša blogąjį cholesterolį, gerina žarnyno mikrofloros veiklą. Raudonuose serbentuose yra skaidulų, kurios svarbios normaliems medžiagų apykaitos procesams, sveikai širdžiai ir kraujagyslėms.
Raudonieji serbentai pagerina apetitą, turi priešuždegiminių savybių, mažina karščiavimą, ypač vaikams, skatina prakaitavimą, padeda esant mažakraujystei, gerina kraujo sudėtį, numalšina troškulį, skaistina odą, rekomenduojami esant ilgalaikiam vidurių užkietėjimui.

SUDĖTINĖS DALYS: ekologiški raudonieji serbentai 100 proc.

LAIKYMO SĄLYGOS:  laikyti sausoje vietoje, -18 °C temp.

GALIOJIMO DATA:  žiūrėti  ant pakuotės

GAMINTOJAS: G. Sakalauskienės ūkis , Žalgirių k, Ukmergės r., Lietuva.

KIEKIS: 500 g