Visos prekės

Spanguolių-šaltalankių pagardas su čili (350 ml)

4.49

Džemas, kuris neleis persisaldinti – spanguolių rūgštelė dovanoja puokštę vitaminų ir puikų skonį, kuris puikiai tinka tiek prie įprastų patiekalų (anties, žąsies), tiek padažuose, tiek prie sūrių, desertų ar arbatai!

APIE PRODUKTĄ. Šaltalankių rūgštelė ir savitumas puikiai pasipildo su spanguolių kartumėliu ir vos juntamu čili. Ypač skatiname imuninei sistemai stiprinti, tačiau žinoma galite tiesiog mėgautis karštą uogienės arbata.  Puikiai dera ir su mėsos, žvėrienos patiekalais.

Spanguolės turi daug vitaminų ir mineralinių medžiagų ( priskaičiuojame iki 25), jose yra daug kalio, fosforo, geležies. Spanguolėse yra organinių rūgščių, fruktozės, gliukozės, pektinų, vitaminų P, B1, B2, B6, C, PP, įvairių mineralinių medžiagų – kalio, kalcio, cinko, vario, stroncio, fosforo, geležies, aliuminio, boro, mangano, nikelio – viso 25 cheminiai elementai. Kadangi žmogaus organizmas gerai pasisavina spanguolėse esančias mineralines medžiagas, jas naudinga vartoti nuolat, saikingais kiekiais.

Šaltalankių uogos – natūralus vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinis. Jose ypač daug vitamino C (100 g – apie 500 mg, t. y. visa dienos norma). Taip pat gausu karoteno, cholino, nikelio, mangano, geležies, fosforo, folio rūgšties, flavanoidų, vitaminų B1 ir B2, P, E ir K. Šaltalankiai yra puikus antioksidantas: saugo nuo laisvųjų radikalų, stabdo senėjimą (turi medžiagų, suteikiančių odai elastingumo, neleidžiančių rastis raukšlėms), taip pat skatina atsinaujinti ląsteles, stiprina organizmo atsparumą. Tad rudenį šaltalankiai yra nepakeičiama profilaktinė ir gydymo priemonė nuo peršalimo ligų.

SUDĖTINĖS DALYS: spanguolės 33,3%, šaltalankiai 33,3 %, cukrus 33,3%, čili 0,1%.

LAIKYMO SĄLYGOS: laikyti sausoje vietoje,  +5 – +25 *C temp.

GALIOJIMO DATA:  žiūrėti  ant pakuotės

GAMINTOJAS: G. Sakalauskienės ūkis , Žalgirių k, Ukmergės r., Lietuva

KIEKIS: 350 ml