Visos prekės

Spanguolių ir obuolių pagardas (330 ml)

2.99

Spanguolių rūgštumas bei obuolių saldžiarūgštė gaiva nuostabiai dera tarpusavyje. Šis pagardas puikiai tinka prie mėsiškų patiekalų (anties, žąsies, paštetų, kepsių ir pan.), taip pat, ir prie pieno produktų – varškės, sūrio, jogurto ar tiesiog užteptas ant skrebučio.

 

 

APIE PRODUKTĄ: spanguolių rūgštumas bei obuolių saldžiarūgštė gaiva nuostabiai dera tarpusavyje ir puikiai tinka prie įvariausių patiekalų – nuo veganiškų skanėstų, iki mėsiškų garnyrų.

Spanguolėse gausu organinių rūgščių, fruktozės ir gliukozės, vitamino C, B1, B2, PP, karotino, mineralinių medžiagų: kalio, kalcio, fosforo, geležies, mangano ir gana daug jodo. Iš viso – 25 cheminiai elementai. Turi antibakterinių savybių, tinka gydyti šlapimo pūslės ir kitų šlapimo takų uždegimus. Spanguolėje esanti benzoinė rūgštis žmogaus organizme mažina rūgimo, puvimo procesus, naikina įvairius mikrobus. Didelis pektinų kiekis sudaro netirpius junginius su sunkiaisiais metalais (švinu, gyvsidabriu, stronciu), suriša ir iš organizmo pašalina nuodingas medžiagas, sunkiuosius metalus, o tai svarbu apsinuodijus ar organizmą pažeidus radiacijai.

Obuoliai turtingi ir įvairiais mineralais: kaliu (278 mg 100 g valgomojoje dalyje), natriu (26 mg), kalciu (16 mg), fosforu (11 mg), taip pat magniu, geležimi, boru, cinku, jodu ir dar daugeliu kitų mikroelementų. Obuoliuose yra daug ląstelienos ir pektino. Pektinas (poligalakturono rūgštis) – natūralus polimeras, sugeriantis kenksmingas medžiagas (radioaktyvias, sunkiuosius metalus, cholesterolį) ir šalinantis jas iš organizmo. Taip pektinas valo žarnyną, atkuria jo mikroflorą, mažina cukraus kiekį kraujyje, valo kraują ir stimuliuoja imuninę sistemą. O tai tikrai ilgina gyvenimą. Įrodyta, kad obuoliai apsaugo nuo vėžio. Šie vaisiai – čempionai pagal įvairių antioksidantų kiekį, o šios medžiagos neutralizuoja kenksmingą laisvųjų radikalų poveikį ir padeda apsisaugoti nuo vėžio. Antioksidantų gausu minkštime, bet dar daugiau – žievelėje. Obuolių žievelėje mokslininkai taip pat rado triterpenoidų – organinių junginių, kurie blokuoja vėžinių ląstelių dauginimąsi pieno liaukose, kepenyse ir storojoje žarnoje.

SUDĖTINĖS DALYS: spanguolės 33 proc, obuoliai 43 proc. , cukrus 24 proc.

LAIKYMO SĄLYGOS: laikyti sausoje vietoje, +5 – +25 °C temp.

GALIOJIMO DATA:  žiūrėti  ant pakuotės.

GAMINTOJAS: G. Sakalauskienės ūkis , Žalgirių k, Ukmergės r., Lietuva.

KIEKIS: 330 ml

Kategorijos: ,