Visos prekės

Morkų – apelsinų džemas (450 ml)

3.49

Puiki valgoma sveika dovanėlė tiek sau, tiek kolegai, tiek artimiesiems. Kai visos uogienės jau išragautos ir norisi ko nors nauja ir naudinga, šis morkų-aplesinų džemas kaip tik Jums!

APIE PRODUKTĄ: saldi, klientus stebinanti apelsinų ir morkų pagardas/džemas/uogienė. Labiau patinka moterims, tačiau kartais ir vyrai negali jai atsispirti. Puiki idėja valgomoms kalėdinėms dovanėlėms, kurios yra rankų darbo ir be jokių kenksmingų priedų. Šis pagardas puikiai tinka prie mėsos patiekalų, anties, žąsies, padažams, gali būti puikus desertas su pyragu, blynais, namuose kepta duona. Gausu vitaminų, mineralų, antioksidantų, maistinių skaidulų.

Morkos yra karotinų ir vitamino A šaltinis. 100 g šviežių morkų yra 8285 mikrogramų beta-karotino ir 16.706 provitamino A (kurio gavęs iš morkų mūsų organizmas pasigamina vitaminą A). Jeigu organizme yra pakankamai vitamino A, greičiau gyja žaizdos, sloguojant šiek tiek didesnis vitamino A kiekis palengvina kvėpavimą. Be to, morkose gausu biotino, vitamino K, ląstelienos, molibdeno, kalio, vitamino B6. Morkose esantis vitaminas C veikia kaip antioksidantas, padeda organizmui apsisaugoti nuo ligų ir vėžio neutralizuodamas kenksmingus laisvuosius radikalus. Morkos yra geras mangano, niacino , vitamino B1, pantoteno rūgšties, fosforo, folio rūgšties, vario, vitamino E , vitamino B2 šaltinis. Taip pat morkos turi daug (palyginus su kitomis daržovėmis) nikotino rūgšties – vitamino PP (0,4 mg proc.)

Morkose esantys poliacetilenai turi priešuždegiminių ir aniagregacinių savybių, stabdo žarnyno vėžinių ląstelių dauginimąsi. Morkos valo iš organizmo toksinus ir šlakus, stimuliuoja kone visų organų veiklą. Morkose yra medžiagų, būtinų geram regėjimui palaikyti. Morkos vartojamos hipovitaminozių ir avitaminozių profilaktikai. Iš morkų gaunamas maistinių skaidulų kiekis aktyvina žarnyno veiklą, mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Morkas būtina valgyti vaikams, dėl kaulų bei dantų formavimosi. Morkos rekomenduojamos sergant inkstų bei šlapimo pūslės akmenlige.  Morkose gausu kalio druskų, todėl šias daržoves patariama valgyti sergant širdies ir kraujagyslių bei skydliaukės ligomis. Morkos taip pat yra ir seleno šaltinis, o selenas yra svarbus mikroelementas, apsaugantis ląsteles nuo kenksmingų medžiagų.

Apelsinas mūsų organizmui naudingas tuo, kad palengvina vidurių užkietėjimo simptomus. Apelsinai, kaip ir kiti citrusiniai vaisiai, turi šarminį poveikį, stimuliuoja virškinimo sulčių išsiskyrimą į žarnyną ir mažina vidurių užkietėjimą. Taip pat apelsinai padeda imuninei sistemai. Juose esantys polifenoliai mažina uždegimus ir efektyviai kovoja su virusais bei kitais mikroorganizmais. Apelsinas naudingas ir tuo, kad padeda užkirsti kelią aukštam kraujospūdžiui. Citrusiniuose vaisiuose yra medžiagų, vadinamų limonoidais. Jie padeda kovoti su vėžiu, suteikia organizmui tonusą ir išlieka kraujo sistemoje ilgiau nei 24 valandas.

Dar viena organizmui naudinga apelsino savybė – kaulų stiprinimas. Apelsinas yra magnio, kuris būtinas kalcio pasisavinimui, šaltinis. Šis citrusinis vaisius gali turėti įtakos geresnei nuotaikai. Apelsinuose yra vitamino B6, kuris kartais vadinamas „geros nuotaikos vitaminu“. Vitaminas B6 veikia mūsų smegenis, kurios gamina „laimės hormoną“ serotoniną.

SUDĖTINĖS DALYS: morkos 37 proc., apelsinai 18 proc., citrinos 4,5 proc., imbieras 2 proc., cukrus 38 proc., prieskoniai 0,5 proc.

LAIKYMO SĄLYGOS: laikyti sausoje vietoje, +5 – +25 °C temp.

GALIOJIMO DATA:  žiūrėti  ant pakuotės.

GAMINTOJAS: G. Sakalauskienės ūkis , Žalgirių k, Ukmergės r., Lietuva.

KIEKIS: 450 ml

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Morkų – apelsinų džemas (450 ml)”
Kategorijos: , ,