Visos prekės

Obuolienė (330 ml)

2.99

Saldi tiršta rankų darbo tradicinė obuolienė, turinti ir obuolių rūgštumėlio, ir natūralių bei pridėtinio cukraus saldumo.

APIE PRODUKTĄ: ši natūrali rankų darbo obuolienė kvepianti rudeniu puikiausiai tinka prie blynų bei kitų patiekalų.

Profilaktinis obuolių efektas – fenolio rūgštys, taip pat antioksidantai, stabdantys trombų susidarymą. Obuoliai užima antrąją vietą pagal antioksidantines savybes, pasirodo juos lenkia tik spanguolės. Didžiausia gydomoji obuolių galia – juose esantys stipriausi natūralūs, stipriai veikiantys sorbentai – pektinai. Šios medžiagos obuoliuose daugiau nei kituose vaisiuose ar uogose. Medicininiais tyrimais nustatyta, kad pektinas iš virškinamojo trakto šalina bakterijas ir sunkiuosius metalus, reguliuoja cholesterolio kiekį kraujyje. Epidemiologiniai tyrimai parodė ryšį tarp obuolių vartojimo ir kai kurių vėžio rūšių, širdies bei kraujagyslių ligų, astmos ir diabeto sumažėjimo.
Obuoliuose yra daug geležies. Obuolių valgymas atvirkščiai susijęs su astma (kuo daugiau obuolių, tuo mažesnė astma). Obuoliai susiję su mažesne diabeto rizika.

Obuoliuose yra pektino, vertingo šaltinio tirpiųjų skaidulų, kurios gali sumažinti blogojo cholesterolio (MTL) kiekį ir padėti reguliuoti cukraus kiekį kraujyje. Cukrų iš obuolių gauname su 5 g skaidulų ir turtingu maistinių medžiagų deriniu, labai skirtingu nuo daug fruktozės turinčio kukurūzų sirupo, naudojamo pasaldyti visą bevertį maistą. Viename tyrime dr. Silvina Lotito iš Linuso Paulingo instituto netgi teigia, kad obuoliuose esanti fruktozė gali būti atsakinga už dalį jų teikiamos naudos sveikatai.

SUDĖTINĖS DALYS: obuoliai 56 proc., cukrus 44,3 proc.

LAIKYMO SĄLYGOS: laikyti sausoje vietoje, +5 – +25 °C temp.

GALIOJIMO DATA:  žiūrėti  ant pakuotės.

GAMINTOJAS: G. Sakalauskienės ūkis , Žalgirių k, Ukmergės r., Lietuva.

KIEKIS: 330 ml

Kategorija: