Visos prekės

Ekologiškas juodųjų serbentų sultys (300 ml)

3.99

Skani, natūrali, rankų darbo ir visiškai ekologiška juodųjų serbentų uogienė – saldi, bet ne per saldi, su burnoje tirpstančia rūgštele.

APIE PRODUKTĄ: ekologiškų juodųjų serbentų sultys – natūralus gaminys, kuriame yra 100% uogos! Uogų sultys pasterizuotos ir supilstytos į patogius buteliukus. Puikiai tinka tiems, kurie cukrui ir kitiems saldikliams taria „ne“. Naudokite natūraliems „limonadams“, arbatoms, jogurtams, blynams, kepiniams, pyragams, košėms ir kitiems paskaninimams.

Juodojo serbento uogose (o ypač ekologiškose iš kurių ir gaminame šią uogienę) kaupiasi vitaminai C (0,1-0,6 %), P (0,4-0,5 %), B1 (0,02-0,08 mg %), E (iki 0,90 mg %), K (1,5-1,8 mg %), B2, folio rūgštis, PP, karotinas (2,0-3,0 mg %), sacharidai(1,5-6,0 %), pektinai(0,3-1,0 %), organinės rūgštys: citrinų, obuolių, gintaro, salicilo, fosfato, vyno; raugai(0,4-0,5 %), fitoncidai, mineralinės medžiagos: kalis, natris, kalcis, magnis, fosforas, geležis. Lapuose vitamino C kiekis mažiau svyruoja(0,12-0,37 %). Juose yra raugų(iki 8,0 %), eterinio aliejaus(iki 0,6 %), organinių rūgščių, mineralinių medžiagų. Lyginant su kitais vitaminingaisiais Lietuvos augalais, juodųjų serbentų ir erškėčių uogose yra daugiausia vitamino C. Serbentuose palyginti daug yra ir B grupės vitaminų bei provitamino A.

SUDĖTINĖS DALYS: ekologiški juodieji serbentai 100 proc.

LAIKYMO SĄLYGOS: laikyti sausoje vietoje, +5 – +25 °C temp.

GALIOJIMO DATA:  žiūrėti  ant pakuotės

GAMINTOJAS: G. Sakalauskienės ūkis , Žalgirių k, Ukmergės r., Lietuva.

KIEKIS: 300 ml