Visos prekės

Ekologiška juodųjų serbentų uogienė (330 ml)

3.49

Skani, natūrali, rankų darbo ir visiškai ekologiška juodųjų serbentų uogienė – saldi, bet ne per saldi, su burnoje tirpstančia rūgštele.

APIE PRODUKTĄ: ši ekologiška rankų darbo juodųjų serbentų uogienė yra saldi su stipria rūgštumi nata. Labiausiai perkama vyrų, tačiau mėgstama ir vaikučių, ir moterų. Puikiai tinka kepiniams, pyragams, „limonadams“, košėms ir kitiems paskaninimams.

Juodojo serbento uogose (o ypač ekologiškose iš kurių ir gaminame šią uogienę) kaupiasi vitaminai C (0,1-0,6 %), P (0,4-0,5 %), B1 (0,02-0,08 mg %), E (iki 0,90 mg %), K (1,5-1,8 mg %), B2, folio rūgštis, PP, karotinas (2,0-3,0 mg %), sacharidai(1,5-6,0 %), pektinai(0,3-1,0 %), organinės rūgštys: citrinų, obuolių, gintaro, salicilo, fosfato, vyno; raugai(0,4-0,5 %), fitoncidai, mineralinės medžiagos: kalis, natris, kalcis, magnis, fosforas, geležis. Lapuose vitamino C kiekis mažiau svyruoja(0,12-0,37 %). Juose yra raugų(iki 8,0 %), eterinio aliejaus(iki 0,6 %), organinių rūgščių, mineralinių medžiagų. Lyginant su kitais vitaminingaisiais Lietuvos augalais, juodųjų serbentų ir erškėčių uogose yra daugiausia vitamino C. Serbentuose palyginti daug yra ir B grupės vitaminų bei provitamino A.

SUDĖTINĖS DALYS: ekologiški juodieji serbentai 67 proc, cukrus 33 proc.

LAIKYMO SĄLYGOS: laikyti sausoje vietoje, +5 – +25 °C temp.

GALIOJIMO DATA:  žiūrėti  ant pakuotės

GAMINTOJAS: G. Sakalauskienės ūkis , Žalgirių k, Ukmergės r., Lietuva.

KIEKIS: 330 ml

Kategorija: